این کتاب به معرفی و شیوه طبخ غذاهای دزفولی می پردازد و در بخش دوم کتاب بررسی مزاج ها و طبایع مورد کنکاش قرار گرفته است . نویسنده این کتاب عظیم محمودزاده است. اگرچه همگان از نام بردن غذاهای محلی دزفولی بی نیازند و همگی نام آنهارا می دانند . از طرفی هر خانم خانه داری بهتر از نگارنده می تواند غذاها رانام ببرد و حتی درست کند . اما منظور از این نوشته تنها نام برد ن و طریقهطبخ غذا ها نیست ، بلکه منظور تدبیری است که در به وجود آمدن اینغذاها از گذشته های بسیار دور در نظر گرفته شده که چرا چنین غذاهاییابد ...